[O2] mruga kontrolka świec żarowych i palą się światła stopu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • master82
    Classic
    • 2015
    • 1

rafiki, Tam obok sto jeszcze jeden Azjata :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
  • lizor122
    Classic
    • 2013
    • 2

witam mam taki problem mianowicie po odpaleniu mruga kontrolka świec żarowych i palą się światła stopu przy zapalonych światłach, co może być tego przyczyną?? czujnik (włącznik) przy pedale stopu, czy może przekaźnik. dzień wcześniej przy próbie odpalenia było słychać cykanie przy kolumnie kierowniczej (ponieważ źle był włożony bezpiecznik z F13 do F15 wg. schematu i przy probie odpalenia było słychać właśnie cykanie. po zmianie bezpiecznika na jego miejsce było dobrze, dopiero na drugi dzień pojawił się problem z kontrolką i światłami stopu) dodam że jestem w tych sprawach zielony. O2 1.9TDI 105km 2004r. Z góry dzięki za pomoc.

Komentarz

• damian1975
      RS
      • 2012
      • 4111
      • Superb III (3V3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Stawiam na uszkodzony czujnik stopu przy pedale hamulca wymienić i po sprawie :szeroki_usmiech
      TAXI 2153 KATOWICE CHYBIE

Komentarz

• wolas
        Rider
        • 2011
        • 290

spróbuj wcisnąć pedał i wyciągnąć tego "fiutka" z czujnika, który dotyka do pedału, jak puścisz pedał sam sie ustawi. Bynajmniej u mnie tak było.

Komentarz

• lizor122
          Classic
          • 2013
          • 2

po podłączeniu komputera wskazało na czujnik stopu ale po wykasowaniu błędów i wymianie czujnika problem został, tak samo po ponownym wykasowaniu błędów i wymianie kolejnego czujnika. mechanik stwierdził że to wina elektroniki. wykazało błąd 0275 (sygnał czujnika pedału jest nieprawdopodobny). dodam tylko jeszcze że strasznie grzeje się przekaźnik obok kolumny kierowniczej KL30. nic tylko szukac dobrego elektronika, elektryka... :cry:

Komentarz

Pracuję...